Муніципальна влада відкриває нові можливості підприємцям Житомира 14.02.2020

У місті Житомирі створюють сприятливі умови для розростання бізнес середовища.

13 лютого, було підписано Меморандум щодо співпраці і партнерства у сфері розвитку підприємницького, інноваційного середовища,  прискорення соціально-економічного розвитку Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Угоду підписали департамент економічного розвитку, КУ «Агенція розвитку міста» міської ради та Житомирський міський центром зайнятості. Йдеться про створення простору для розвитку підприємництва, який функціонуватиме на базі Житомирського міського центру зайнятості.  Тут будуть надаватись  консультації у сфері розвитку бізнесу, проводитись навчальні заходи (семінари, тренінги, школи підприємництва, бізнес-події),  що сприятимуть розвитку підприємницьких навичок, людського капіталу та нарощення організаційної спроможності підприємців.  Учасники підписання переконані, що у співпраці  такі заходи  будуть більш якісними та ефективними.

Департамент економічного розвитку, КУ «Агенція розвитку міста» міськради та Житомирський міський центр зайнятості відтепер разом працюватимуть над розвитком Центру підтримки підприємництва.

“Підтримка малого та середнього розвитку підприємництва в Житомирі є одним з пріоритетів досягнення Концепції інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року, Програми розвитку малого та середнього підприємництва у місті Житомирі на 2019-2021 роки”,  –  зазначив директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

«‎Будь-яка кооперація завжди робить людей та організації сильнішими. Тому об’єднання зусиль Агенції розвитку міста, департаменту економічного розвитку та центру зайнятості має синергетичний ефект на розвиток інфраструктури підтримки підприємництва у місті Житомирі. Ті заходи, які ми раніше робили окремо, наразі будемо робити разом більш ефективними, якіснішими для аудиторії. Наша співпраця має вплинути на якість проведення заходів та підвищити нашу спроможність розвивати середовище підприємців у нашому місті. А також розвивати інфраструктурну підтримку малого та середнього бізнесу»‎, – зазначив директор КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

«Раніше ми не мали можливості, не мали приміщення, де можна окремо розташувати робочі місця, куди підприємець, роботодавець міг прийти для отримання консультацій, проведення семінарів, тренінгів, тестування. Сьогодні все це забезпечує новозбудований центр. Ми є третьою стороною підписаного меморандуму. Передбачаємо, що наші дії та тематики будуть спільно узгоджуватися, але здебільшого все буде проводитися на наших локаціях у конференц-залі»‎, – каже директор Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук.

 

Поділитись
Подібні новини