“Школа Експорту” – навчальний курс для місцевого бізнесу розпочато 28.07.2023

Сьогодні в Житомирі стартував перший модуль проєкту  «ШКОЛА ЕКСПОРТУ», що  реалізується в рамках Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього підприємства».

Проєкт спрямований на посилення ринкових позицій місцевого виробника на національній та міжнародній аренах.

«Ми спілкувалися безпосередньо з підприємцями, щоб зрозуміти, що сьогодні потрібно бізнесу, щоб розвиватися та нарощувати своє виробництво. І саме побажанням підприємців було проведення «Школи експорту», щоб працювати не лише на внутрішньому ринку, а й виходити на міжнародні арени. Останні роки було важко всім, важко державі, а особливо вашому бізнесу. Адже розвиток держави залежить від того, як працюєте ви, підприємці. І сьогодні ви маєте можливість отримати нові знання. Надіємось, що вони будуть корисними і ваш бізнес зможе працювати успішно та розвивати економіку нашої країни», – зазначила перша заступниця міського голови, Світлана Ольшанська.

Першим етапом «Школи експорту» є організація та проведення навчання  протягом семи днів для  представників місцевого бізнесу виробничої сфери, що планують або вже розпочали експортну діяльність.

«Сьогодні в цьому залі зібралися фізичні особи-підприємці, менеджери,  керівники малих та середніх підприємств легкої, харчової, металообробної, деревообробної промисловість, що зареєстровані на території Житомирської міської територіальної громади є діючими експортерами або планують розпочати експортну діяльність. Ми поставили собі за мету забезпечити вас інформаційно та ресурсно для покращення роботи вашого бізнесу.», – говорить директор комунальної установи «Агенція розвитку міста Борис Пахолюк.

«Я представник компанії, яка виробляє крупи. Ми і вирощуємо і фасуємо і продаємо наш продукт. Ми маємо великий завод з виробництва. Зараз працюємо лише на внутрішній ринок. Хочемо вийти на ринок Європи. Наразі досвіду не маємо. Хочу тут, на лекціях отримати нові знання», – розповідає фінансовий директор крупозаводу, Василь Савчук.

Наступними етапами «Школи Експоту» буде:

  • надання індивідуальних консультацій з питань експортної діяльності;
  • програма обміну досвідом з успішними місцевими компаніями та підприємцями (В2В зустрічі);
  • підтримка участі місцевих підприємств в міжнародних та національних виставках, торгівельних місіях, ярмарках тощо;
  • надання технічної допомоги місцевим підприємцям з налагодження зовнішніх бізнес-зв’язків.

Навчальні сесії навчальної програми  відбудуться 28-29 липня; 04-05 серпня; 11-12 та 17 серпня. Посилання на реєстрацію: ТУТ

Поділитись
Подібні новини