В рамках Програми розвитку малого та середнього підприємництва у місті Житомирі на 2019-2021 роки відбувся тренінг «Гнучкі методи управління (Agile)». 07.08.2019

В рамках Програми розвитку малого та середнього підприємництва у місті Житомирі на 2019-2021 роки та Концепції інтегрованого розвитку Житомира, 01 серпня, за організації департаменту економічного розвитку, відбувся тренінг  «Гнучкі методи управління (Agile)».

Тренінг будувався на знайомстві місцевого бізнесу з підходом, де виконавці отримують велику свободу вибору при виконанні задач та самоорганізовують свою роботу. Даний підхід прийшов зі сфери інформаційних технологій і називається Agile або гнучка розробка програмного забезпечення. Однак, в сучасному світі, гнучкі методи управління стають поширеним і використовується в різних бізнесах.

Agile дає змогу робити роботу більш передбачуваною (незважаючи на зовнішній хаос). І це з усіх точок зору: як з точки зору команди, так і з точки зору замовника. Даний підхід заохочує експерименти і прототипи – швидко та відносно недорого розробляти мінімально цінні продукти. В разі успіху, такі продукти масштабуються, а при недоліках – переробляються без великих втрат.

Спікером заходу став Артем Сердюк – внутрішній консультант житомирської ІТ-компанії “ISM Ukraine”. Викладає в Києво-Могилянській бізнес-школі, автор програми “Гнучка компанія: від Agile до Холакратії”, викладач програми “Agile в дії: управління проєктами для творчих команд”. Консультував ряд компаній, включаючи на предмет впровадження Scrum, Kanban та Холакратії. Доповідач українських та міжнародних конференцій із гнучкої розробки та управління проєктами. Викладач з 15-ти річним стажем.

«Agile – кращий підхід до виконання проєктів, а самоорганізована компанія дорослих та відповідальних людей – кращий спосіб працювати разом», – вважає Артем Сердюк.

Учасники тренінгу ознайомилися з такими темами:

– проблеми сучасних проєктів: довго, дорого і не те, що треба;

– сучасні підходи до управління проєктами: управління обмеженнями, розкладами і ризиками;

– гнучкі підходи до управління проєктами в складному середовищі. Маніфест гнучкої розробки. Сучасний Agile;

– патерни гнучких проєктів: рамки і обмеження проєкту, розподіл влади і відповідальності, комунікація, навчання та вдосконалення процесу.

«Підприємці, які працюють в нашому місті, є запорукою економічної активності та стійкості Житомира. Agile є одним з них. Це не лише гнучкий інструмент управління, а й набір цінностей, поглядів та принципів. Наразі тема філософії гнучкого управління є надзвичайно актуальною, тому ми плануємо і надалі підтримувати цей напрямок. На перший тренінг зареєструвалося багато представників бізнесу і не лише з ІТ-середовища, що також є показовим. Цьогоріч вже двічі, за ініціативи департаменту, проходила школа малого та середнього підприємництва і на разі є ідея запустити школу з навчанням таких підходів як Agile, можливо це буде трансформація, або створення зовсім нового концепту», – розповів Микола Костриця, директор департаменту економічного розвитку.

Участь у заході взяло понад 30 представників місцевого бізнесу, з різних сфер діяльності.

Однак зареєструвалося на захід значно більше бажаючих, у зв’язку з цим в планах департаменту економічного розвитку з’явилося проведення ще одного тренінгу за даною тематикою для решти представників бізнесу, яким не вдалося потрапити на захід.

Щоб бути конкурентоспроможними та масштабувати свої бізнеси, управлінці мають використовувати нові знання та інструменти.

Поділитись
Подібні новини