Житомир удосконалює міську політику з енергоефективності та ділиться досвідом 30.04.2021

28 квітня в онлайн режимі відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Житомирська Міська Рада в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

Сторони-підписанти Меморандуму взяли зобов’язання розробити муніципальний енергетичний план для досягнення скорочення споживання теплової енергії та зменшити викиди в атмосферу за рахунок оптимізації мереж теплопостачання, аналізу споживання, впровадження заходів з оптимізації енергоспоживання, використання альтернативних і місцевих видів енергетичних ресурсів. А також розробити та реалізувати заходи з енергоефективності у громадських будівлях, які будуть інтегровані у плани технічного обслуговування і догляду за спорудами.

В рамках Проєкту Житомирській міській територіальній громаді буде надана підтримка у впровадженні муніципального енергетичного менеджменту та у проведенні енергоефективних заходів.

Опираючись на значний досвід, отриманий завдяки участі у попередньому проєкті «Енергоефективність в громадах II», громада виступатиме у ролі ментора для інших громад, що стали партнерами Проєкту, та поділиться власним досвідом впровадження муніципального енергетичного планування.

Житомирська міська територіальна громада у січні 2021 року успішно пройшла відбір та стала партнером нового проєкту

Довідково:

Проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO). Проєкт надає підтримку та співпрацює з Міністерством розвитку громад та територій України (Мінрегіон) та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) у трьох сферах діяльності: рекомендації щодо законодавства та впровадження реформ, розповсюдження муніципального енергоменеджменту в Україні та розробка кваліфікаційних можливостей з посиланням на енергоефективність для професіоналів та службовців.

Energy Efficiency and Climate Projects

Поділитись
Подібні новини