Житомирська територіальна громада отримала дорожню карту з покращення бізнес-клімату громади 23.12.2022

ГО Електронна Республіка за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” створили дорожню карту для виконавчих органів щодо покращення бізнес-клімату у громаді.

Даний інструмент, враховуючи реалії воєнного стану, містить рекомендації та алгоритми взаємодії “влада-бізнес” з питань релокації, доступних зовнішніх ресурсів підтримки, роботи з відкритими даними та інших аспектів економічної діяльності в умовах воєнного стану.

Даний документ містить практичні поради (конкретні заходи), спрямований на покращення умов ведення бізнесу в компонентах відкритості і доступності даних, антикорупційних заходах, ресурсах для розвитку бізнесу, комунікаційній активності влади громади з підприємцями.

Розроблена Дорожня карта базується на кращих практиках міст та експертних рекомендаціях, які, серед іншого, були озвучені під час засідань Міжміської робочої групи з покращення бізнес-клімату – корисного майданчика для обміну знаннями і кращим досвідом у сфері розвитку сприятливих умов ведення бізнесу в містах України.

«Покращувати умови для малих і середніх підприємців та забезпечити дотримання їхніх прав  – наша спільна мета. Ми впевнені, що це призведе до збільшення робочих місць, зростанні конкурентоздатності українських бізнесів в Україні та за її межами і в результаті матиме прямий позитивний ефект на економічне зростання в нашій країні. Підприємці та їхня стійкість рятують українську економіку в умовах війни зараз і в майбутньому забезпечать швидке повоєнне відновлення нашої країни.

Ми вдячні нашим партнерам з Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за експертну допомогу у напрацюванні нових підходів щодо захисту бізнесу та покращення бізнес-середовища. Навіть у складних воєнних умовах ми продовжуємо разом працювати для нашої перемоги»– Світлана Ольшанська, перший заступник міського голови Житомирської міської ради.

Завдяки участі у даному проєкті, з метою покращення умов ведення бізнесу для малих та середніх підприємців в нашій громаді ми посилюємо взаємодію, обмінюємося досвідом із іншими громадами – Вікторія Сичова, директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради.

Дорожня карта покращення бізнес-клімату міста

Довідково:

Житомир, як пілотна громада, долучилася до Програми покращення Індексу конкурентоспроможності міст за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у 2021 році.

Учасниками даної програми є 5 міст України – Житомир, Запоріжжя, Полтава, Рівне, Херсон.

Програма підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає у розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Поділитись
Подібні новини