Грантові програми та програми підтримки для українського бізнесу 04.11.2022

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Грантова програма для підтримки безперервності та відновлення бізнесу, включно із переміщенням або відновленням бізнесу, розширенням на зовнішні ринки, а також підтримкою рівня наявних бізнес-можливостей та/або їхнім покращенням.

Для кого: виробництва, послуг, креативних індустрій, інформаційних технологій, інжинірингу.

На які потреби: покращення бізнес-процесів і моделей; розбудова організаційного потенціалу; розвиток виробництва, продажі; цифрові та торгові можливості.

Сума гранту: до 50 грантів на загальну суму 36 млн грн

Дедлайн подачі: до 24 липня 2023 року

Посилання: тут

 

Програма грантової підтримки проєктів подвійного значення від Ukrainian Startup (USF)

Програма Фонду покликана сприяти створенню та розвитку інновацій продукції подвійного призначення: технологій, процесів чи інших складових, що відрізняють таку продукцію від існуючих на ринку або відповідають існуючому попиту одночасно як від приватних осіб, та і держави.

Для кого: безповоротна фінансова допомога для проєктів подвійного призначення.

На які потреби: закриває витрати на розвиток проєкту; надає доступ до найкращих менторів та експертів; а також підвищує обороноздатність країни та сприяє її швидкій її післявоєнній відбудові.

Дедлайн подачі: Заявки приймаються на постійній основі

Посилання: тут

 

Keep Going платформа для допомоги мікро- та малому бізнесу

Keep Going – це ініціатива, започаткована ІТ-підприємцями.

Для кого: для компаній, творчих та професійних об’єднань, самостійних спеціалістів, які працюють задля військових чи гуманітарних потреб.

На які потреби: військові чи гуманітарні потреби; потреби підприємств, що постраждали від бойових дій.

Сума гранту: від 50 до 500 тис. грн компаніям малого й сімейного бізнесу.

Дедлайн подачі: Заявки приймаються на постійній основі

Посилання: тут

 

Підтримка аграрного сектору та харчового виробництва в Україні від Danish Refugee Council (DRC)  

Метою проєкту є зменшення негативних наслідків для представників малого та середнього бізнесу аграрного сектору та харчового виробництва з одного боку, а з іншого залучення вразливих верств населення у виробничо-збутові ланцюжки задля посилення їхньої ролі в місцевій економіці.

Для кого: приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства.

На які треби: збільшення прибутків місцевого населення на території, яку охоплює проєкт, в тому числі за рахунок їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, в тому числі внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни (при цьому створення нових офіційно оформлених робочих місць не є обов’язковим); проєкт має бути прибутковим для місцевого партнера та мати життєздатну схему реалізації.

Сума гранту: до 20 тис доларів США. Обов’язковий власний внесок партнера до 50% від загального бюджету проєкту (як у вигляді фінансового внеску, так і у вигляді інших власних активів).

Дедлайн подачі: до середини 2023 року

Посилання: тут  

Поділитись
Подібні новини