Надійне плече Естонії: дружня країна продовжує допомагати Житомиру 08.02.2024

Естонія планує збудувати  житло для родин ДБСТ, що вимушено переселилися до Житомира. 6 лютого на зустрічі з  естонськими партнерами  й обговорили   проєкт з презентацією побудови   таких будинків для трьох сімей. З-поміж них — дві родини, що приїхали до Житомирської громади  із селища Нововоронцовка та із  Горностаївського району Херсонщини.

З великою вдячністю вони зустрічають представників дружньої країни. Одна із родин виховує чотирьох прийомних дітей та проживає на умовах договору у приміщенні, що  реконструювали під  соціальний прихисток. У цій родині мріють про житловий будинок,  у якому могли  б комфортно почуватися  до десяти вихованців. Адже стільком  дітям  тут хочуть подарувати тепло і затишок.

Партнери з Естонії допомагають реформувати й систему  профтехосвіти. Представники житомирських професійно-технічних закладів  вже побачили, як працюють професійні школи Естонії. Кажуть, отримали досвід, мотивацію та дорожню карту. І перші кроки вже є: керівники та колективи навчаються,  незабаром розпочнеться внутрішнє оцінювання закладів.

«Естонія, яка взяла під свій патронат відновлення Житомирщини, доводить:  ця підтримка  є справжньою, щирою та безпрецедентною. Це і відновлення  об’єктів, і допомога ЗСУ, і питання євроінтеграції, і освіти та інше.  Ми цінуємо наших друзів-партнерів та дякуємо за надійне плече у складний для України час», — Світлана Ольшанська, перша заступниця міського голови.

Поділитись
Подібні новини