Саміт мерів провів нову дискусію про післявоєнне майбутнє України 21.10.2022

Як міські голови будуть визначати пріоритетність відбудови міст після перемоги? Скільки коштів потрібно на відбудову міст? Як мери планують повертати у міста людей? Як будуть забезпечувати робочі місця та безпечну інфраструктуру?

20 жовтня відбулася третя дискусія з серії Відбудова міст як відбудова суспільства, організована Міжнародним самітом мерів (WNISEF) спільно з НВ.

В рамках події з міськими головами обговорили виклики, які має кожне місто — що має стати пріоритетом у відбудові, як забезпечити людиноцентричність у повоєнних містах, і яку роль кожне місто відіграє у відбудові України.

Учасники дискусії:

🔹 Сергій Сухомлин, міський голова Житомира

🔹 Олександр Сєнкевич, міський голова Миколаєва

🔹 Анатолій Федорук, міський голова Бучі

🔹 Юрій Фомічев, міський голова Славутича

Модераторка: Ірина Озимок, засновниця Міжнародного саміту мерів, керівниця Програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund.

Перші дві дискусії відбулися 18 серпня та 7 вересня за участі відомих українських урбаністів, архітекторів та економістів. Говорили про загальні рамки відбудови, ті принципи, довкола яких варто (потрібно) об’єднатися для відбудови, де знайти фінансування та скільки коштів потрібно для відбудови України.

🔸 Перша дискусія

🔸 Друга дискусія 

🔸 Третя дискусія 

Поділитись
Подібні новини