«Відкритість та довіра дають можливість розвивати місто…», – СЕРГІЙ СУХОМЛИН ПІД ЧАС ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФОРУМУ 11.06.2021

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин взяв участь у дискусії «Чи допомагає доброчесність міської влади залучити інвестиції»  у  рамках  VIII Всеукраїнського форуму  місцевого самоврядування  у Львові, що об’єднує  300 міських голів та представників місцевого самоврядування з  усієї України.

Експерти кажуть: прозорість допомагає залучати іноземні інвестиції та отримувати вигідні кредити.  «…Це історія про те, як можна капіталізувати довіру у конкретні інвестиції…», – погоджується  Житомирський міський голова.

«Інноваційне місто» є  одним із пріоритетів затвердженої Житомиром  Концепції  інтегрованого розвитку міста до 2030 року.

 «Це про  прозорість та доброчесність, – каже  Сергій Сухомлин.  – За кілька років ми отримали довіру іноземних інвесторів та міжнародних організацій.  Вдалося залучити 63 мільйони євро кредитних коштів та майже 25 мільйонів грантових».

У співпраці з міжнародними партнерами у Житомирі реалізуються серйозні проєкти, що стало  можливим «завдяки  прозорості та  команді, яка може ці проєкти реалізовувати».  Міський голова зупинився на будівництві  сміттєпереробного заводу,    новітніх ТЕЦ,  реконструкції водоканалу. Житомир  вже має сучасний «Прозорий офіс», першим в Україні  запустив  проєкт  «Адмінсервіс Ветеран»  та  перший з обласних центрів   долучився  до «Поліцейського офіцера громади».

Участь Житомира  у проєкті «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» дала змогу запустити   Геопортал міської ради, а значить  і  можливість для інвестора  побачити перспективи реалізації проєктів в Житомирі.

«Коли видно результат — на місто звертають увагу й інші інвестори…», – резюмує міський голова.

Поділитись
Подібні новини